Gjetën në plazh diçka që i ngjasonte gurit, çifti nuk e mendonte kurrë që do pasurohej me të

Lajme nga Bota


Paramendoni të jeni në plazh me të dashurin tuaj dhe po shijoni pushimet kur papritur filloni të ndjeni një erë të rëndë afër jush.

Një çift ka ndj ekur erën nga nuhatja dhe kjo gjë i çoi në fitimin e mijërave eurove.

Gary Williams dhe gruaja e tij Angela, Lancashire, me profesion shitës ishin në bregdetin e Middleton pranë Morecambe Bay, kur nuhatën një erë si peshk i k albur. Pas erës së ke qe ata panë një shkëmb të çuditshëm që nga larg dukej si të vjella balene.

Çifti kishte lexuar më parë në një gazetë në lidhje me një substancën shumë vlerë, kështu që shkëmbi i madh u mbështoll me shami dhe e morën me shtëpi.Masa peshonte rreth 1.57 kg dhe ai zbuloi se hera e fundit që ishte gjetur një e vjellë balene ishte shitur me çmimin marramendës prej 120.000 paundësh në vitin 2013.

Kjo masë quhet ar i rrallë nga prodhuesit e parfumeve dhe vetëm ata ja dinë vlerën.Ajo është e fortë si guri edhe pse është e vjellë balene për shkak se kafsha nënujore mban të tilla në stomak për ta ndihmuar në tretjen e ushqimit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *