Gjermania humb kontrollin mbi Pandeminë? Ja Lajmi i Fundit…

Lajme nga Bota


Gjermania që konsiderohej si nxënësja shembullore në Europë për shkak të menaxhimit të mirë të pandemisë, tani po përballet jo vetem me shifra të larta infektimesh me virusin Corona, por edhe të viktimave.


Instituti „Robert Koch bëri të ditur të shtunën më shumë se 28.000 infektime në ditë, kurse numri i viktimave është rritur me 496 vetë. Masat e marra në nëntor qartazi nuk e arritën efektin e tyre.

Tani për shkak të shifrave në rritje të infektimeve janë rritur kërkesat, që të kufizohet jeta publike edhe para krishtlindjeve.


Presidenti gjerman, Frank-Walter Steinmeier e cilësoi situatën „shumë serioze”. „Nëse si tani do të vazhdojnë të infektohen dhjetëra mijëra vetë me virusin, nëse humbin jeten qindra vetë në ditë nga virusi, atëherë kjo do të thotë, se urgjentisht ne duhet të forcojmë përpjekjet tona në beteje kundër pandemisë.”

„Kemi nevojë për një përgjigje të përgjithshme gjermane”, tha edhe kryeministri i landit Renani Veriore-Vestfali, Armin Laschet të premten në Dyseldorf. „Ne nuk duam një mozaik në të gjithë Gjermaninë, ku secili land ndjek rrugën e vet.

Deutschland Covid-19 Intensivstation im Universitätsklinikum Leipzig Mbyllje e plotë, për shkollën vendosin prindërit
Në Gjermani flitet për një mbyllje deri më 10 janar, në të njëjten kohë duhet të mënjanohen blerjet masive. Detyrimi për shkollën do të mbetet, por do të hiqet detyrimi për mësimin me prezencë në shkollë.

Që nga e hëna faktikisht prindërit mund të vendosin në landin me popullsinë më të madhe në Gjermani, Renani Veriore-Vestfali nëse do te;i dërgojnë fëmijët në shkollë apo do te i lenë në shtëpi.

Të dielën kancelarja gjermane, Merkel dhe kryeministrat e landeve do të debatojnë për mënyrën e veprimit të mëtejshëm në kuadër të pandemisë.

Me shumë gjasa pritet një mbyllje e jetës publike, ajo që diskutohet është koha, kur duhet të fillojë ajo dhe sa do të zgjasë. Para konsultimeve të federatës dhe landeve, ministri gjerman i Ekonomisë, Peter Altmeier kërkoi që të veprohej shpejt edhe para krishtlindjeve. „Gjendja e pandemisë është përshpejtuar shumë keq në tre ditët e fundit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *