Gjermanët peticion për kthimin e Adelina Ajetit

Lajme nga Bota


Në të vërtetë, kështu nuk funksionon. Gjermania është në mes të një mungese të plotë të punëtorëve të kualifikuar, veçanërisht në fushën e mjekësisë. Ka një mungesë në spitale të stafit infermieror të trajnuar. Por gjithashtu ka mungesë të mamive të kualifikuara. Dhe pastaj në mes të natës më 18 nëntor, rreth orës 02.00 të mëngjesit, Saksonia dëboi një mami të re, të praktikuar mirë në Kosovë, e cila ka jetuar në Leipzig për gjashtë vjet dhe është shumë e nevojshme

Kjo natyrisht se i befasoi të gjitha nënat e reja që deri më tani janë kujdesur nga Adelina Ajeti.

“Ditët e fundit, disa familje në Leipzig kanë marrë kujdes mjekësor për fëmijët e tyre. Lajmi na tronditi. Punonjësa e jonë e maternitetit, mamia është arrestuar dhe deportuar nga policia në një operacion nate dhe të mjegulluar. Është marr nga banesa e saj personale, duke e shkëputur nga një mjedis i qëndrueshëm, nga puna, miqtë dhe familja. Nga njëri prej institucioneve që financon vetë me taksat e tij. Do të donim t’ju prezantonim historinë dhe të kërkojmë mbështetjen tuaj mediatike për të adresuar këtë vendim të gabuar të qeverisë dhe, nëse është e nevojshme, për të punuar drejt një korrigjimi”, shkruan Luticia Gebhardt, duke përfaqësuar familjet e prekura dhe natyrisht Adelinën dhe familjen e saj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *