Gjeni në matematikë! Shqiptarja pranohet në Universitetin më të mirë në botë, ka talent të rrallë

Lajme nga Bota


Nxënësja shqiptare nga Kosova Era Syla, është pranuar në njërin ndër universitetet më të mira të botës, MIT-Massachusetts Institute of Technology.


MIT announces only seniors will return to campus this fall – The Boston Globe
Lajmin e ka bërë me Shoqata e Matematikanëve të Kosovës. Era më parë ka fituar edhe Medalje të Bronztë në Olimpiadën Matematike Evropiane për Vajza -EGMO 2020, duke u bërë kështu fituesja e parë nga Kosova e një medalje në EGMO.

“Ky sukses i Erës para së gjithash është rezultat i talentit të saj për matematikë dhe i punës e përkushtimit të saj të palodhshme. Rikujtojmë se nxënësja Era Syla ka fituar Medalje të Bronztë në Olimpiadën Matematike Evropiane për Vajza – EGMO 2020, duke u bërë kështu fituesja e parë nga Kosova e një medalje në EGMO”, thuhet në një njoftim të kësaj shoqate.

E plotë: Nxënësja Era Syla pranohet në MIT – Massachusetts Institute of Technology
Nxënësja Era Syla është pranuar për të studiuar matematikë në njërin ndër universitetet më të mira të botës, në MIT – Massachusetts Institute of Technology në SHBA.

Ky sukses i Erës para së gjithash është rezultat i talentit të saj për matematikë dhe i punës e përkushtimit të saj të palodhshme. Rikujtojmë se nxënësja Era Syla ka fituar Medalje të Bronztë në Olimpiadën Matematike Evropiane për Vajza – EGMO 2020, duke u bërë kështu fituesja e parë nga Kosova e një medalje në EGMO.

Po ashtu, ky sukses i Erës do të ishte shumë më i vështirë pa përkrahjen dhe investimin e vazhdueshëm të familjes, mësimdhënësve, individëve e organizatave të ndryshme profesionale.

Shoqatat e Matematikanëve të Kosovës iu shprehë mirënjohje dhe falënderim të gjithë atyre që kanë kontribuoar në realizimin e arritjen e këtij suksesi nga ana e saj!

Pedestrians walk past the Maclaurin Building at the Massachusetts Institute of Technology (MIT) campus in Cambridge, Massachusetts, U.S., on Tuesday, March 10, 2020. Photographer: Scott Eisen/Bloomberg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *