Fantastike: Merkel Gëzon Kosovarët Me Këtë Super Lajm Për Vizat Së Shpejti Do Të…

Lajme nga Bota


Nga 1 ko rriku i këtij viti me presidencën e BE do të udhëheq Gjermania e ka ncelares Angela Merkel.


Kjo po shihet si edhe një mundësi e artë që Kosova të marrë liberalizimin e vizave meqënëse Berlini zyrtar në vazhdimsi ka përkrahur Prishtinën sa i përket lëvizjes së lirë në zonën Schengen.

Sa i përket mbështetjes për Kosovën sa i përket liberalizimit të vizave është i pandryshueshëm, një gjë të tillë e kanë konfirmuar nga zyra për media e qeverisë gjermane që udhëhiqet nga Angela Merkel.


Ne mbështesim liberalizimin e vizave mbi bazën e përmbushjes së kritereve të përcaktuara ka thënë një zëdhëndës i qeverisë gjermane.

Ndërkohë sa i përket përmendjes së reformës në su ndimin e li gjit në urimin e kancelares për kryeminstrin Hoti dhe nëse një gjë e tillë ndërlidhet me liberalizimin.

Nga zyra e Merkel thonë se ka qenë vetëm një rikujtim se është një nga sfi dat që e pret kryeminstrin e Kosovës në rrugën e tij përpara.

Ka ncelarja Merkel ka uruar kryeminstrin Hoti për zgje dhjen e tij dhe është shprehur se reforma në sundimin e l igjit është një nga sfi dat që e pret në rrugën përpara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *