EXCLUSIVE/ Merret Vendimi i ri nga Gjermania, Fut në Listën e Zezë këto Shtete…

Lajme nga Bota


Për shkak të rritjes dramatike të numrit të infeksioneve me koronavirus, Qeveria Gjermane ka klasifikuar tetë vende të tjera evropiane si Kroacia, Hungaria dhe Bullgaria si zona me pasiguri nga e diela, shkruan srf.ch.


Austria dhe Italia janë pothuajse plotësisht në listën e pasigurise si dhe disa rajone në gjashtë vende të tjera të BE-së, njofton Instituti Robert Koch. Zvicra që nuk është anëtare e BE-së gjithashtu është shpallur zonë pasigurie paraprakisht.

Prej 26 vendetve të BE-së, përveç Gjermanisë, 17 sosh që nga e diela do të preken plotësisht ndërsa 8 të tjera, pjesërisht, nga masat që merr Gjermania për të frenuar përhapjen e koronavirusit. Pas gjithë këtyre masave mbrojtëse, vetëm një vend i vogël në Evropën Veriore do të mbetet ende “pa rreziqe” për Gjermaninë. Fjala është për Estoninë në Baltik, me 1.3 milion banorët e saj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *