Europës i vjen “goditja e re”, paralajmërimi: Po afron një krizë e fuqishme…

Lajme nga Bota


Sektori i energjisë elektrike po përballet me një “stuhi të përsosur”, me çmimet e larta që po go dasin kompanive europiane të energjisë e po dëmtojnë fuqinë blerëse të familjeve, por që gjithashtu po i vënë firmat nën një “tension të paprecedent likuiditeti”, thotë Kristian Ruby, sekretari i përgjithshëm i shoqatës Eurelectric, BE.


Nëse keni një rritje të çmimi, atëherë papritur keni dhe një valë kërkesash për likuiditet për të mbuluar kolateralin. Dhe kjo nuk është diçka nga e cila mund të shpëtosh”. Sipërmarrjet e shesin pjesën më të madhe të energjisë së tyre vite përpara me qëllimin të garantojnë një çmim të caktuar.


Marrëveshja u kërkon atyre të depozitojnë një “marzh minimal” në një llogari si formë garancie nëse dështojnë përpara se energjia të prodhohet dhe të hyjë në treg.

Leave a Reply

Your email address will not be published.