E JASHTËZAKONSHME/Merkel jep Lajmin që po e Prisnim të Gjithë

Lajme nga Bota


Së fundmi, kancelarja Angela Merkel (CDU) foli me besim në Kombet e Bashkuara për luftën kundër pandemisë së Coronas.

Përparimi në zhvillimin e vaksinave jep shpresë, tha Merkel përmes videos në seancën speciale për Coronan së Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së në New York.


Ajo theksoi se përkundër të gjitha vështirësive në këtë vit krize, kishte një dritë në fund të tunelit.

Ndërkohë, Merkeli vlerësoi programin e OKB-së kundër sëmundjes Covid-19. Kjo do të krijojë një platformë globale për zhvillimin dhe shpërndarjen e medikamenteve, diagnostikimit dhe vaksinave, tha ajo.

Programi, theksoi kancelarja, ka nevojë për mbështetje shtesë financiare. Në të njëjtën kohë, askush nuk duhet të harrojë se pandemia mund të kapërcehet përfundimisht vetëm kur të gjithë në botë kanë qasje në vaksinat efektive, theksoi kancelarja.

Pandemia gjithashtu qartëson rëndësinë e Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH). OBSH duhet të forcohet dhe në të ardhmen të jetë edhe më e aftë t’u përgjigjet kërcënimeve ndërkufitare për shëndetin. Gjermania është e përkushtuar për këtë, tha Merkel. /Albinfo.ch

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *