Dr. Xhemile Seferi nga Shipkovica e Tetovës mjeke në Gjermani, kreu studimet në Universitetin e Berlinit me notë 10

Lajme nga Bota


Dr. med. Xhemile Seferi – mjeke -gjinekologe, punon si në qytetin e Ludwig Lustit, në Gjermani.


Xhemilja lindi në Shipkovicë, komuna e Tetovës. Shkollimin fillor e kreu në vendlindje, kurse të mesëm në Tetovë. Përndryshe, Xhemilja është shqiptarja e parë që i ka kryer studimet e mjekësisë në Universitetin e Berlinit në vitin 1998. Deri atëherë asnjë femër shqiptare nuk i kishte kryer studimet për mjekësi.

Pas studimeve, në vitin 2006, ajo specializoi për gjinekologji në qendrën universitare në Scharite ne Berlin, me sukses te shkëlqyeshëm me notën maksimale 1.0, dhe vazhdoi të punonte deri në vitin 2012 në klinikën e spitalit të qytetit Neurrupinn. Pas kësaj Xhemilja kaloi në spitalin e Ludwig Lusstit, ku punon edhe sot si mjeke gjinekologe, bashkë me bashkëshortin e saj, i cili po ashtu është mjek, specialist i kardiologjisë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.