Diaspora kosovare që vjen nga këto shtete nuk mund të hyjë në Kosovë pa test të ko ronavirusit..

Lajme nga Bota

Rre ziku për rritjen e numrit të rasteve me CO VID-19 në vend e ka shtyrë Kosovën që të vendosë vija të kuqe për vendet që aktualisht po përballen me numër të madh të rasteve me këtë sëm undje.


Një gjë të tillë e ka bërë të ditur Ministri i Shëndetësisë së Kosovës, Armend Zemaj.

Zemaj ka deklaruar sot se personat që do të hyjnë në Kosovë nga vendet me rr ezik të lartë të i fektimit, do të jenë të obliguar të kenë testin PCR për CO VID-19, ose do të detyrohen të vetizolohen.
Bazuar në këtë listë, shtetet të cilat i konsideron Kosova me rre zik të lartë të in fektimit janë: Spanja, Franca, Britania e Madhe, Holanda, Belgjika, Republika Çeke, Hungaria, Danimarka, Luksemburgu dhe Islanda.

Leave a Reply

Your email address will not be published.