As mjeku nuk ua zgjidh kete pro blem me mire se sa ky il ac, perdoreni dhe rezultatet do te flasin vete

Lajme nga Bota

Ndihmon edhe te së mundjet e gjëndrave tiroide, gastriti, i thati dhe pastron gj ak.un. Kalciumi ka funksione të shumta të rëndësishme në punën e organizmit. Përveçse krijon masën eshtërore dhe pengon osteo porozën, kalciumi normalizon punën e nervave dhe muskujve, rregullon të rra.hu.rat e ze.m.rës dhe nxit gjumin.


Gjithashtu është i rëndësishëm edhe për punën e qelizave im unologjike, si edhe për lëkurë dhe flokë të shëndetshme. Janë faktorë të shumtë të cilët nxjerrin kalciumin nga or ganizmi, pra ata janë, para së gjithash, qëndrimi i gjatë ulur, kafja, alk.o.oli dhe pijet e gazuara. Mungesë kalciumi posaçërisht kanë shta.tz.ë.nat dhe femrat në me.nop.auzë, meshkujt e moshuar si edhe personat të cilët vu.aj.në nga çrregullimet e metabolizmit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *