A e dini pse pemët/perimet kanë letër të ngjitur

Lajme nga Bota

Kur blini pemë dhe perime në dyqane, a i keni vërejtur disa ngjitës në to? Nëse po, a e dini domethënien e tyre?

Nëse numri i ngjitësit fillon me 3 apo 4


Nëse numri i ngjitësit në ndonjë fryt fillon me 3 ose 4, duhet të dini se prodhimi është i kultivuar në gjysmën e dytë të shekullit të 20’të dhe se në atë fryt janë përdorur pleh artificial.

Në rast se numri fillon me 9

Në rast se ngjitësi përmban kod 5 shifror me numrin 9, atëherë prodhimi është kultivuar në mënyrë tradicionale për mijëra vite dhe këto produkte janë të njohura si organike.

Në rast se fillon me numrin 8

Produktet e modifikuara gjenetikisht zakonisht përmbajnë shifra pesë shifrore që fillojnë me numrin 8. Prandaj, duke i ditur këto, duhet të filloni të keni më shumë kujdes se çfarë po blini dhe çfarë po konsumoni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *