“12 Muaj Dimër, Stuhi Bore E Temp Deri Në -50 Gradë…” Shkencëtari Bën Paral Ajmërimin: Ja Çfarë E Pret Tokën..

Lajme nga Bota

Planeti yne mund të përb allet me një mot mjaft të ftohtë me stuhi dëborë gjatë 30 viteve të ardhshëm, pasi pritet të hyje në “Mini-epokën e Akullnajave”, ka paral ajmëruar një shkencëtar.

Sipas “The sun” i ftohti do të shk aktohet pasi Dielli do të hyjë në një “letargji” natyrale, ndërsa kjo pritet të shkaktojë mungesa të ushqimit dhe t emperaturat do të bien në të gjithë planetin.

Sipas shkencëtarit, Toka do të përballet me një minimum nxehtësie diellore, ku Dielli do të përçojë më pak en ergji se zakonisht në planetin tonë. Sipas N ASA-as, në 2020 Dielli do të arrijë aktivitetin e tij më të ulët që prej 200 vjetësh.Kjo do të bëjë që t emperaturat mesatare të bien deri në 1C që mund të zgjasë për 12 muaj.Minimumet diellore janë pjesë e ciklit natyror të jetës së Diellit dhe ndodhin një herë në 11 vjet. Sidoqoftë, pritet që në ditët e vitit 2020 të jetë veçanërisht më ftohtë.

Kjo sepse shënon fillimin e një ngj arje të rrallë të njohur si një Grand Solar Minimum, në të cilën en ergjia e lëshuar nga Dielli bie edhe më shumë se zakonisht. Kjo ndodh vetëm një herë në 400 vjet, ndërsa shkencëtarët paral ajmërojnë se në rajonet e ftohta, t emperaturat mund të shkojnë deri në -50 gradë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *