​Lakra Turshi Është Një Nga Ushqimet Më Të Shëndetshme, Ja Çfarë Ndihmon E Gjitha!

Lajme nga Bota


Lakra turshi ishte ngrënë dy mijë vjet më parë, por edhe pse kanë kaluar kaq shumë vite, ajo është ende një ushqim popullor për shumë njerëz në të gjithë botën, si një pjatë dytësore ose pjatë kryesore.


Përveç faktit që lakra turshi është e shijshme, ajo ka shumë përfitime shëndetësore. Përmban një numër lëndësh ushqyese të tilla si vitamina dhe minerale, të cilat janë thelbësore për rritjen dhe zhvillim. Vitamina C, K1 dhe B6, hekuri, ma ngani dhe ka liumi janë vetëm disa prej tyre.


Lakra turshi ndihmon në tretjen e ushqimit pasi përmban probiotikë, kështu që sistemi juaj tretës do të jetë mirënjohës nëse përfshini lakër turshi në menynë tuaj të paktën dy herë në javë.
Është gjithashtu e mirë për fo rcimin e kockave dhe sistemin imunitar, duke ndihmuar në humbjen e peshës dhe luf timin e së mundjeve të zemrës, andaj mos harroni për këtë ushqim të shëndetshëm, veçanërisht kur kemi temperatura të ulëta dhe sezonin e ftohtë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *