Hartë e rrallë, ja shtrirja ilire, totale në Ballkan: Ja dhe PORTI DETAR ILIR – HYLLIRUS PORTUS

Është një hartë e paparë deri më tani nga të gjithë shqiptarët thuaja, të cilën e sjellë studiuese Mili Butka. Butka e shquan, shënjimin e territorit, pra të një pjesë të tërësisë tokësore ilire, por që ky fokusohet se harta shënjon po me këtë emër, HYLLIRUS PORTUS – PORTI DETAR ILIR, edhe një pjesë të bregdetit,vazhdo ketu artikullin e plote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *